آیا خلاصه نویسی درس زیست شناسی مفید است؟

آیا خلاصه نویسی درس زیست شناسی مفید است؟

 

آیا خلاصه ­نویسی زیست مفید است؟

در کل و برای سایر دروس خلاصه­ نویسی مطالب دو فایده اصلی دارد. اول اینکه خلاصه ­نویسی باعث می­شود مرور دروس سریع­تر انجام شود و در وقت صرفه­ جویی می­شود، به عنوان مثال در روز قبل از آزمون آزمایشی می­توانید با استفاده از خلاصه های خود حجم زیادی از مطالب را مرور کنید و نتیجه مطلوب­تری در آزمون بگیرید. علاوه بر این خلاصه­ نویسی باعث بهبود یادگیری و افزایش تسلط شما بر مطالب می­شود.

درباره درس زیست به دلیل حجم زیاد مطالب و وجود انبوه زیادی از نکات، انجام خلاصه نویسی شاید تاثیر زیادی بر سرعت مرور شما نداشته باشد و بهتر است که حتی قبل از آزمون­ها کتاب درسی رو به صورت تورق سریع مطالعه کنید. اما تاثیر اصلی خلاصه­ نویسی روی درس زیست، افزایش تسلط شما روی کتاب درسی است. به عنوان مثال وقتی شما در حال انجام خلاصه­ نویسی یکی از فصول زیست هستید، مجبورید که یکبار دیگه کل فصل رو از روی کتاب بخونید و به دنبال نکات مهم بگردید و بعد شما اون مطلب مهم رو یادداشت می­کنید. پس همانطور که ملاحظه کردید طی انجام خلاصه نویسی کل کتاب و نکات مهم چندبار مرور می­شوند.

برای انجام خلاصه نویسی زیست نکات زیر را مد نظر قرار دهید.

– خلاصه ­نویسی زیست را هرگز هنگامی که برای بار اول یک فصل را می­خوانید انجام ندهید و این کار را بار دوم یا دفعات دیگر مطالعه انجام دهید. زیرا لازم است که برای خلاصه­ نویسی، شما نکات مهم و سوال­ خیز فصل را بشناسید و این اتفاق حداقل به یکبار مطالعه و حل تعدادی تست نیاز دارد.

– برای انجام خلاصه ­نویسی از نمودارهای درختی استفاده کنید و انجام طبقه ­بندی مطالب نیز کمک زیادی به خلاصه کردن مطالب می­کند.

–  بر اساس تجربه شخصی، اگر شما نیز فکر می کنید خلاصه نویسی بعضی از فصول کمکی به یادگیری شما نمی کند، می توانید آن فصل را خلاصه نویسی نکنید.

– این نکته را به خاطر داشته باشید که بعد از خلاصه ­نویسی هم، اصلی­ ترین منبع شما برای مطالعه، کتاب درسی است و اگر چه ممکنه از خلاصه ­نویسی­ها، نمودارها و طبقه ­بندی­هاتون استفاده کنید اما باز هم منبع اصلی مرور همون کتاب درسیه.

در انتها باید اشاره کنم که چون لازم است که درس زیست شناسی دفعات زیادی خونده بشه، شاید از یک جایی به بعد خواندن آن به صورت معمولی خسته کننده شود و لازم است که دانش ­آموز با استفاده از روش­های مطالعه متفاوت و مفید مانع از این اتفاق شود و انجام خلاصه ­نویسی هم یکی از همین روش­هاست. در مقالات بعدی هم سعی می­کنم تعداد دیگری از این روش­ها رو معرفی کنم.

موفق باشید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*