معرفی رشته مامایی
سلام و درود همراهان عزیز …
رشته مامایی رشته پر مشقت اما مقدسی است که از محبوبیت خاصی برخوردار است.
مامایی از زیر مجموعه های علوم پزشکی است و می تواند نقش مشاوره ای،آموزشی،حمایتی،مراقبتی،درمانگری و تحقیقاتی داشته باشد.
تعریف ماما(MIDWIFE):
ماما به فردی گفته میشود که تحصیلات مامایی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد طبق مقررات آموزش به پایان رسانده باشد و پروانه رسمی مامایی را داشته باشد. ماما می تواند مسئولیت نظارت مراقبت و نگهداری از زنان در دوره بارداری و زایمان و بعد از زایمان و همراهی آنها را تا زمان به دنیا اوردن فرزند و شیرخوارگی و تا ۶ سالگی ادامه دهد.
مشخصات دوره رشته مامایی:
این رشته در حال حاضر در مقاطع کاردانی،کارشناسی پیوسته،کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری در داخل کشور اراِیه می گردد.
رشته مامایی در مقاطع کاردانی و کارشناسی دارای گرایش نیست اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو گرایش بهداشت مادر و کودک و گرایش آموزش مامایی می باشد.
طول دوره آموزش رشته مامایی در مقطع کارشناسی ۴سال است که در این مقطع باید حدود ۱۳۷ واحد درسی شامل ۲۲واحد دروس عمومی،۲۰واحد دروس پایه،۱۷واحد دروس اصلی،۶۲واحد دروس تخصصی و ۱۶واحد کارآموزی در عرصه را گذراند.
دوره کارآموزی هر درس در بخش یا درمانگاه ها و زایشگاه ها با سرپرستی مربی و بطور همزمان با گذراندن واحد نظری ارایه می گردد.
کارشناسی ارشد مامایی ۳۲ واحد است که ۱۶ واحد دروس اختصاصی اجباری ۱۰ واحد دروس اختصاصی اختیاری و شواهد مربوط به پایان نامه است دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کردستان، اهواز، شهید بهشتی تهران، تبریز، تهران، شیراز مشهد، گیلان و دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشگاهایی هستند که در مقطع کارشناسی ارشد مامایی دانشجو می پذیرند . در مقطع دکترای مامایی رشتههایی مانند بیولوژی تولید مثل، بهداشت باروری، سالمند شناسی و فیزیولوژی بیو انفورماتیک پزشکی و سلامت در بلایا، فوریتهای سلامت و رفاه اجتماعی، اپیدمیولوژی مددکاری و گفتاردرمانی می توانند ادامه تحصیل دهند.
فرصت های شغلی مامایی:
فار التحصیلان این رشته می توانند در بیمارستان ها(شامل بخش های اطفال،زنان،NICUو…)،زایشگاه ها،درمانگاه ها و مراکز بهداشتی مشغول به کار شوند یا می توانند با دریافت مجوز مطب خصوصی داشته باشند .
همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند وارد طرح شوند که مدت طرح ۲سال است و بصورت اختیاری است.
فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی ارشد میتوانند به عنوان سرپرست و مدیر بخشهای مختلف درمانی و سوپروایزر آموزشی در سطح بیمارستانها مشغول به کار شوند .
درآمد و بازار کار رشته مامایی:
در حال حاضر این رشته از بازار کار نسبتا مناسبی برخوردار است.میانگین حقوق یک کارشناس مامایی بدون سابقه ماهانه بین ۴ الی ۵ میلیون تومان است.البته میزان حقوق شما به نوع مدرک اخذ شده و تجربه و مهارت بسیار وابسته است.
در نهایت رشته مامایی رشته ای است که باید با عشق و علاقه وارد آن شد .
برای مشاوره انتخاب رشته تخصصی توسط صادق طاهری مشاور برتر انتخاب رشته با شماره ۰۹۱۷۴۴۵۷۱۴۴ در تماس باشید.